Kontrasty migracyjne Polski, czyli Max Weber miał rację

Autor

  • Izabella Bukraba-Rylska Autorka jest pracownikiem naukowym Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN

DOI:

https://doi.org/10.53098/wir.2009.1.142/12

Abstrakt

Kontrasty migracyjne Polski, czyli Max Weber miał rację.

Bibliografia

Kofman J., 1992: Nacjonalizm gospodarczy – szansa czy bariera rozwoju? PWN, Warszawa.

Kołodko G., 2008: Wędrujący świat. Prószyński i S-ka, Warszawa.

Romaniszyn K., 2007: Rzecz o pracy i konsumpcji. NOMOS, Kraków.

Schlosser E., 2005: Kraina fast foodów. MUZA SA, Warszawa.

Weber M., 1998: Polityka jako zawód i powołanie. Znak, Kraków. 196

Pobrania

Liczba pobrań artykułu

58

Strony

192-196

Jak cytować

Bukraba-Rylska, I. (2009) „Kontrasty migracyjne Polski, czyli Max Weber miał rację”, Wieś i Rolnictwo. Warszawa, PL, (1 (142), s. 192–196. doi: 10.53098/wir.2009.1.142/12.

Numer

Dział

RECENZJE I OMÓWIENIA

Inne teksty tego samego autora

1 2 > >>