The World’s Present Food Situation
DOI:
https://doi.org/10.53098/wir.2010.3.148/07Keywords:
agricultural production, malnutrition, trade in agricultural products, agricultural policyAbstract
The main content of the paper is a broad analysis of the present state of and changes in agricultural and food production. The level, structure and distribution of food production throughout the world, in individual regions and selected countries in the context of malnutrition and efforts to limit the phenomenon of hunger are the main themes of the author's considerations.
References
Assessment of the World Food Security Situation CFS 2004/2, Rome 20–23.08.2004.
Global Hunger Index, 2008. The Challenge of Hunger, Bonn – Washington D.C. – Dublin.
Gospodarka rolno-żywnościowa świata, 1987. Red. J. Górecki. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
Górecki J., 1987: Problem rolnictwa światowego. LSW, Warszawa.
Górecki J., 2004: Zagrożenie niedożywienia i braku żywności a produkcja rolnicza na świecie. W: Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
Gulbicka B., 2009: Problemy wyżywienia w krajach rozwijających się. IERiGŻ, Warszawa.
McNamara R.S., 1977: Wykład w Massachusets Institute of Technology. Cambridge – Massachusets.
Sachs J., 2006: Koniec z nędzą. Zadanie dla naszego pokolenia. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Statistical Yearbook 2007–2008, 2009. Statistical Division FAO, Rome.
Downloads
Article file downloads
Pages
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Wieś i Rolnictwo
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.